(050) 87 954 03 info@problicity.nl

Zeker weten!

Als je zelf zou mogen kiezen, hoe zou je dan het liefste reclame ontvangen? Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 62 procent van de Nederlanders op deze vraag het volgende antwoord gaf: als tastbare folder.

Splitsen we de antwoorden van het onderzoek op leeftijdscategorie dan blijkt dat meer dan de helft van de jongeren graag een folder ontvangt en driekwart van de ouderen. Hoe je het dus ook bekijkt: folders zijn nog steeds een heel populair medium. Folders zijn nog steeds hip.

Komt in de bus!

Vroeger kreeg je iedere week een stapeltje folders in de bus, bijeengehouden door een elastiekje of verpakt in een plasticje. Bij de koffie of thee zat je dan aan tafel of op de bank door de folders te bladeren op zoek naar leuke ideeën, aantrekkelijke aanbiedingen en interessante kortingen. Rond de decemberdagen was het helemaal een feestje met de speelgoed- en kledingcatalogi, die je vaak nog weken bewaarde.

Folders als de perfecte persoonlijke marketing

Een groot gedeelte van reclame en advertenties wordt tegenwoordig online vertoond. Maar ‘ouderwetse’ reclamefolders zijn nog steeds een perfecte manier van offline marketing, niet alleen voor de oudere generatie.

Hier is waarom:

Huis-aan-huis folders brengen jouw dienst, merk of product letterlijk over de drempel bij je potentiële klanten. Je zit dus met je klant aan de keukentafel of op de bank, in een omgeving waar ze zich veilig en thuis voelen. In een dergelijke omgeving worden boodschappen als positiever ervaren en worden ze beter opgeslagen en verwerkt in het brein van de ontvanger.

Een folder wordt bewust en met tijd en aandacht doorgenomen, veel uitgebreider dan online advertenties. Hierdoor blijft de boodschap die je aan de ontvanger wilt meegeven beter hangen. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat ruim de helft van de ontvangers de folders zelfs wekelijks doorneemt. Dit is elke week dus weer een kans om een klant te bereiken.

Groot en gericht bereik met folders

Ook niet onbelangrijk: via één brievenbus bereik je vaak meerdere mensen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een advertentie die alleen op je persoonlijke Facebook-tijdlijn wordt getoond. Op één adres wonen immers meestal meerdere huisgenoten of een gezin.

Daarnaast is de kans dat een folder aan je aandacht ontsnapt een stuk kleiner dan bij een digitale variant in je mail. Hij kan niet in je spam binnenkomen en je gooit hem minder makkelijk in de papierbak dan dat je op de deleteknop drukt. Een papieren folder verdwijnt simpelweg minder snel uit het zicht dan een e-mail die wordt ondergesneeuwd door andere berichten. Je legt de folder namelijk op tafel in het zicht en wanneer het uitkomt pak je hem er weer bij.

Vaak staat er in een folder meer informatie over een product, dienst of bedrijf dan in een online advertentie. Voor een lagere kostprijs heb je meer ruimte in een fysieke folder dan in een digitale versie.

Tot slot kun je folders doelgroepgericht verspreiden. Met behulp van een uitgekiend bestand met ontvangers komen de folders precies daar terecht waar jij dat wilt. Zo verspil je geen tijd of geld aan adressen van ontvangers die er voor jou helemaal niet toe doen. Je bereikt precies de doelgroep die voor jou van belang is.

Ook folders inzetten?

Helemaal warmgelopen voor folders? Problicity kijkt graag met je naar de mogelijkheden voor het inzetten van folders in jouw marketingcampagne. Wij kunnen daarbij alles voor je regelen, van het eerste idee en ontwerp tot de uitvoering en van het selecteren van een ontvangersbestand tot het aansturen van de verzending. We vertellen je er graag meer over onder het genot van een kop koffie!