(050) 87 954 03 info@problicity.nl

Instagram is al sinds jaren één van de meest populaire socialmediaplatforms. Maar de concurrentie ligt op de loer, met name in de vorm van TikTok. Voor de ontwikkelaars dus geen tijd om stil te zitten. Wat heeft Instagram tot nu toe in 2022 eigenlijk voor nieuws bedacht?

 

Chronologisch, maar da’s logisch

Inmiddels is het al bijna 6 jaar geleden dat Instagram overschakelde van de chronologische tijdlijn die we gewend waren, naar eentje die op algoritmes is gebaseerd. Een update die nogal voor wat irritatie zorgde, want niet iedereen zit erop te wachten om door Instagram gevoerd te worden met advertenties en “populaire” posts.

 

 

Sinds een aantal weken biedt Instagram gelukkig de mogelijkheid je tijdlijn weer in chronologische volgorde te bekijken. Maar je moet er wel wat voor doen. Standaard toont je app namelijk nog de op algoritmes gebaseerde tijdlijn zoals we die kennen van de laatste jaren. Wil je graag de berichten bekijken van de mensen die jíj́ volgt, dan klik je linksboven op het Instagram-logo en kies je voor “Volgend”.

Je krijgt dan een tijdelijke tijdlijn te zien, met inderdaad, alleen de berichten van je vrienden. Tot maximaal drie dagen terug kun je daar alles in volgorde van plaatsing bekijken. De volgende keer dat je de app opent zul je alleen wel dezelfde stappen opnieuw moeten doorlopen. Ze maken het ons dus nog niet makkelijk.

 

Instagram Stories liken

Een andere handige nieuwe functie die je misschien al was opgevallen, is het liken van Instagram Stories. De belangrijkste reden voor het toevoegen van deze functie is het opschonen van je berichteninbox. Omdat het eerder alleen mogelijk was om te reageren op een Story door middel van een bericht, kon het al snel een drukke bedoening worden in je inbox. Met deze nieuwe optie hebben je volgers de mogelijkheid wat minder ingrijpend te laten merken dat ze je Story leuk vinden.

 

 

Hoe werkt het? Simpel: klik in de Story die je wilt liken op het hartje rechtsonder naast de balk waar je een reactie kunt typen, en klaar is uw like!

 

Berichten snel delen

Al is het geen hele spannende toevoeging omdat het je welgeteld twee klikjes scheelt, toch kan deze functie handig voor je zijn. Je kunt hiermee een bericht dat je bijvoorbeeld interessant of grappig vindt nóg sneller delen met je favoriete vrienden. Voor de fanatieke Instagrammers dus!

 

 

In plaats van te klikken op het bericht delen (papieren vliegtuigje) om je vrienden één voor één te selecteren houd je de knop ingedrukt. Met één beweging selecteer je een ontvanger en zo deel je het bericht met één klik. Wel even goed mikken, want Instagram vraagt hierna niet meer om een bevestiging.

 

Instagram Collab

Nog zo’n leuke nieuwe feature: met Instagram Collab is het mogelijk een bericht sámen met iemand anders te plaatsen. Het komt dan op beide tijdlijnen te staan, met de namen van beide accounts erbij.

Hoe het werkt: als je een Post, Story, Reel of Live-video wilt plaatsen klik je bij “personen taggen” op “bijdrager uitnodigen”. Hier selecteer je het account waarmee je de Collab wilt aangaan. Kun je de optie nog niet vinden? Dat kan kloppen. De functie wordt nog steeds uitgerold en is nog niet bij iedereen zichtbaar. Even geduld nog dus!

 

Meer weten of hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Instagram voor jouw bedrijf of merk? Of heb je hulp nodig om je bedrijfsaccount op te zetten en in te richten? Onze online specialisten vertellen je graag meer over de ins en outs van Instagram en andere socialmediaplatforms en kunnen je begeleiden bij iedere stap.

Laat een berichtje achter via de onderstaande knop, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

 

Ik wil zakelijk Instagram!