(050) 87 954 03 info@problicity.nl

 

 

Ken jij iemand die geen WhatsApp heeft? Die kans is klein. En dat is niet gek, want in Nederland zijn er op dit moment zeker 12,5 miljoen mensen die WhatsApp gebruiken. Dat zijn er nogal wat. Communiceren via WhatsApp is voor de meeste Nederlanders dus heel normaal, maar wat misschien niet iedereen weet is dat dit social medium ook heel handig zakelijk gebruikt kan worden. Met behulp van WhatsApp Business.

 

WhatsApp Business voor ondernemers         

 

Sinds 2018 is de app van WhatsApp Business in Nederland gratis te downloaden en is volgens WhatsApp speciaal bedoeld voor MKB-ondernemers. De app biedt tal van voordelen voor zakelijk gebruik, waarmee je de communicatie met je klanten makkelijker kan maken.

 

1. Vast telefoonnummer met WhatsApp

 

Met WhatsApp Business is het mogelijk om een vast telefoonnummer te koppelen aan je account. Zo blijft je eigen mobiele nummer privé en hoef je geen aparte simkaart of telefoon aan te schaffen. Je klanten zien je vertrouwde vaste nummer in beeld als ze met je chatten.

 

 

2. Bedrijfsprofiel op WhatsApp

In je account kun je een bedrijfsprofiel aanmaken met informatie over je bedrijf. Zoals bijvoorbeeld je adres, of een link naar je website of e-mail. Ook kun je hier een beschrijving van je bedrijf toevoegen.

 

3. Openingstijden instellen op WhatsApp

Liever niet 24/7 berichtjes van je klanten ontvangen? Geen stress! Je kunt in de Business-app aangeven wanneer je bedrijf geopend is en wanneer je bereikbaar bent via WhatsApp. Ondernemers zijn natuurlijk ook wel eens offline.

 

4. Automatische antwoorden instellen

Nog zo’n handige functie: met WhatsApp Business kun je automatische antwoorden invoeren. Bijvoorbeeld een automatische begroeting als een klant voor het eerst een berichtje stuurt of een afwezigheidsbericht als je niet bereikbaar bent. Hierbij kun je nog weer uitzonderingen maken voor klanten die in je adresboek staan, mocht je hen bijvoorbeeld liever altijd persoonlijk te woord staan.

 

 

Bedrijfstools van WhatsApp

WhatsApp Business biedt vele mogelijkheden

 

 

5. Snelle reacties gebruiken

Naast automatische reacties kun je ook standaardberichten aan je WhatsApp Business toevoegen die je tijdens een chat met een klant kunt inzetten. Hiermee kun je met een paar klikken snel antwoord geven op vaak terugkomende vragen en jezelf zo een hoop tijd besparen.

 

6. WhatsApp Business koppelen met widget op de website

Als je graag wilt dat klanten je kunnen bereiken via WhatsApp, is het een goed idee om je telefoonnummer duidelijk op je website te zetten. De beste manier om dit kenbaar te maken is door een handige WhatsApp-widget op je website te plaatsen. Hiermee kan je klant met één klik een WhatsApp-gesprek met jou starten. Het goede nieuws is dat deze widget ook heel makkelijk te koppelen is aan je WhatsApp Business-account.

Wil je ook zo’n handige WhatsApp-widget op je website? Problicity regelt het voor je! Wij hebben deze plugin al bij ruim 170 van onze klanten op de homepage geïnstalleerd. Klik hier om een offerte aan te vragen.

 

WhatsApp op de Problicity-website

WhatsApp op de website van Problicity

 

 

7. WhatsApp op je desktop

Leuk al die chatopties, maar moet je dan alles op je telefoon doen? Gelukkig niet! WhatsApp Business kun je, net als je privé-WhatsApp, gewoon gebruiken op je desktop. Je kunt een koppeling maken in je browser met WhatsApp Web, of de app downloaden.

Wil je zowel je privé-WhatsApp als je Business-account op je desktop gebruiken? Dat kan, maar niet tegelijkertijd in dezelfde browser of app. Hoe pak je dit aan?

Je hebt 3 opties:

  • Twee verschillende browsers openen
  • Een browser en de app gebruiken
  • Twee verschillende apps gebruiken: je kan één downloaden via de App-store of Microsoft Store en één via de website. Dan kun je op beide apps met een ander nummer inloggen.

 

WhatsApp in je browser gebruiken

Je WhatsApp koppelen in je browser

 

 

WhatsApp op je website

Nog niet helemaal overtuigd over WhatsApp Business, maar wil je wel graag een WhatsApp-knop voor je klanten op je website? Dat kan natuurlijk. De widget is ook gewoon te koppelen aan je huidige mobiele nummer. Of je hiervoor je een privé- of een zakelijke sim wilt gebruiken is aan jou.

Wil je ook toegankelijkere en snellere communicatie met je klanten met behulp van WhatsApp? Klik op de onderstaande button voor meer informatie over de WhatsApp-widget of om een offerte aan te vragen.

 

WhatsApp-widget aanvragen