(050) 87 954 03 info@problicity.nl

Geen reistijd, geen collega’s, je eigen tijd kunnen indelen. Thuiswerken heeft aardig wat voordelen. Toch kan het lastig zijn om productief aan het werk te gaan. Daarom hebben wij 5 thuiswerk tips, waardoor jij alles uit je thuiswerkdag kan halen!

Tip 1: Een effectief schema

Zorg ervoor dat je een effectief schema voor je thuiswerkdag maakt. Dit kan bijvoorbeeld een dagplanning zijn of een to-do lijst. Zorg ervoor dat je ook tijdens je thuiswerkdagen niet vergeet een pauze in te plannen. Plan bijvoorbeeld rond 10 uur een korte pauze voor een kop koffie of thee en ga elke dag om dezelfde tijd lunchen.

 

Tip 2: Doe alsof je naar je werk gaat

Omdat structuur bij thuiswerken erg belangrijk is, is dit een hele belangrijke tip. Sta elke ochtend op hetzelfde tijdstip op. Houd hierbij dezelfde routine aan als de dagen wanneer je op kantoor werkt. Ga ‘s ochtends douchen, doe gewone kleding aan en blijf niet in je pyjama zitten. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om het meeste uit je thuiswerkdag te halen!

 

Tip 3: Houd contact met je collega’s

Blijf vanuit huis ook goed contact houden met je collega’s, ook als zij thuis werken. Er zijn zoveel digitale tools dat dit goed mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld even met meerdere collega’s wat documenten bespreken? Plan dan een Hangout meeting in, hierbij kan je je collega’s zien en kan je je scherm delen. Een andere handige thuiswerk tool is Slack, hierin kan je documenten delen en groepschats aanmaken. Door gebruik te maken van digitale tools blijf je net zo veel contact houden met je collega’s als wanneer je op kantoor zit! Ook WhatsApp is een prima tool om even snel contact te hebben en voor de snelle ‘overdrachtjes’.

 

Tip 4: Creëer een comfortabele werkplek

Het is misschien verleidelijk om met je laptop op de bank te gaan zitten, maar daar word je niet productief van! Ga daarom werken op een plek waar je je goed kan concentreren. Zorg ervoor dat je thuiswerk bureau opgeruimd en leeg is. Dit draagt bij aan goede concentratie en aan de productiviteit. Ook is het beter om op een goede stoel te zitten, zodat je aan het einde van de dag geen last van je rug hebt.

 

Tip 5: Ga af en toe naar buiten

Ga een frisse neus halen! Even een blokje om tijdens je lunchpauze of voordat je werkdag begint. Een wandeling werkt ontspannend en je komt ook nog eens aan je dagelijkse beweging toe. Zo kan je met een frisse neus aan de dag beginnen!

Kan jij tijdens deze weken wel wat hulp gebruiken om je klanten te informeren wat voor gevolgen het thuiswerken voor je klanten heeft? Doe dit door middel van social media, of een nieuwsbrief. Heb je hulp nodig met het opstellen van berichten voor je klanten? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder